AZIJSKE VIDRICE (male bebe)-razigrani ljepotani uljepšaće Vam dan.

VIDRICE(male bebe)-razigrani ljepotani,uljepšaće Vam dan.

Manje su od europske vidre, ali su spretnije na kopnu

Azijske Patuljaste vidre proglašene su osjetljivom vrstom na koju treba dodatno pripaziti kako ne bi izumrle u budućnosti.




To su veoma razigrane i vesele životinje. Većinu slobodnog vremena, kad ne traže hranu i ne spavaju, provode igrajući se na obalama rijeka, gdje žive. Ove vidre možemo pronaći u močvarama Bangladeša, Indije, Kine, Tajvana, Vijetnama i u ostalim zemljama Azije.
 



Od svojih rođaka, euroazijskih vidri, razlikuju se veličinom i izgledom. Patuljaste vidre narastu samo 60 cm u duljinu, a plivaće kožice među prstima puno su im manje nego kod euroazijske vidre. To znači da su ovi patuljci puno okretniji i spretniji na kopnu u usporedbi sa svojim velikim rođacima.


Patuljaste vidre ostaju sa svojim partnerom cijeli život i oba roditelja uključena su u gradnju brloga i brigu o mladuncima. Mladunci na svijet dolaze teški sammo 50 grama i ženka s njima ostaje dok ne ojačaju. Za to vrijeme mužjak u brlog donosi hranu, da bi i ženks imala što jesti. Kad mladunci ojačaju, izlaze iz brloga i otad se za njih brine cijela zajednica.
VOLIMO IGRU U VODI:

RADOSTI NIKAD KRAJA.

A U BAZENU:
A POSLIJE IGRE SMO PRAVE MAZE I UŽIVAMO U ODMORU:


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kunić lavlja glava- karakteristike ovog specifičnog kunića i kako se o njemu brinuti.

Ovnoliki-patuljasti-kunic-prava sam maza.

LAVLJOGLAVI KUNIĆI-ISHRANA MALIH MAZA.