Asian otter-WE ARE HAPPY beautiful SWEETS.

WE ARE HAPPY beautiful SWEETS.


(Aonyx cinerea)
Vidra kratkih kandži jedna je od najmanjih vidri na svetu i, kao što sugeriše njeno ime, ima veoma kratke kandže. Ove kandže su, u stvari, sitne tupe bodlje koje jedva da proviruju iz vrhova šapa. Neobično je da je kožica razapeta samo na zadnjim zgobovima - ne na krajevima prstiju kao kod drugih vidri. Ovo prilagođavanje znači da je ona spretnija i osetljivija na dodir od drugih vidri.
 Vidre kratkih kandži hvataju plen više spretnim šapama nego zubima. Najviše vole krabe i mekušce i razvile su velike, široke zube za razbijanje ljusaka. Od ostale hrane jedu žabe i male vodene sisare. retko jedu ribu, pa ne postoji otimanje za hranu kada žive u blizini drugih vrsta vidre.
Azijski mala-grebala vidre nalaze se uglavnom u s jugoistočnoj Aziji u zemljama kao što su Indonezija, Malezija, Filipini, Južna Kina i Himalaja regija. Oni su odabrali područja s jednakim količinama zemljišta i tekućom vodom. Vidre nastanjuju rijeke, potoke, rižina polja i obalne krajeve.
 MY BABY.
Oba spola obično teže između 2,5 do 3 kg. Od 13 vrsta vidri koje se mogu naći diljem svijeta, ovo je najmanja, te će dostići dužinu tijela od 41 do 64cm i dužine repa od 25 do 35cm. Vidre imaju jedan od najvažnijih fleksibilnih okosnica svih kralješnjaka, kao i vrlo moderno tijelo za brzo plivanje i okretnosti. 
    Azijska vidra je vrlo društvena, pa parovi često žive zajedno ceo život. Male društvene grupe do 12 životinja vrlo su česte, a zabeleženo je 12 različitih poziva koje one upćuju. Ove vidre su takođe zahvalni kućni ljubimci, a neke su malajski ribari čak naučili da love ribu. 

OHHHHHHHH.
Ishrana
Ishrana azijske mali-grebala vidre sastoji od ribe, rakova, školjki, i jaja. U divljini oni mogu srušiti plijen dvostruke svoje veličine. Oni su izvrsni lovci zbog svoje brzine. Azijski mala-grebala vidre jedu trećinu svoje tjelesne težine u hrani svaki dan. Vrlo su aktivni i imaju izuzetno visok metabolizam. Oni mogu potrošiti 40-60% svog dana samo na lovu i jelu.
Rasplod
Azijski mala-grebala vidre su spolno zrele već sa 12 mjeseci starosti, ali obično ne reproduciraju do 2-3 godina starosti. Mogu imati do dva legla mladih godišnje. Svaki od tih legala može imati i do šest mladunaca-max.
Vidre su vrlo društvene živjeti će u velikim obiteljskim grupama do 20 jedinki-uobičajeno je 12.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kunić lavlja glava- karakteristike ovog specifičnog kunića i kako se o njemu brinuti.

Ovnoliki-patuljasti-kunic-prava sam maza.

LAVLJOGLAVI KUNIĆI-ISHRANA MALIH MAZA.