Mali kunići upućuju građanima apel da napuste praksu darivanja kunića i ostalih životinja povodom nadolazećeg Uskrsa i novogodišnjih praznika. Podijeli, molim te!!!.



Mali kunići upućuju  građanima apel da napuste praksu darivanja kunića i ostalih životinja povodom nadolazećeg Uskrsa i novogodišnjih praznika. Podijeli, molim te!!!.
Podijeli da svijet zna.
Mali kunići upućuju  građanima apel da napuste praksu darivanja kunića i ostalih životinja povodom nadolazećeg Uskrsa i novogodišnjih praznika. Kunići i ostale životinje nisu stvari već novi članovi Vaše porodice  koji traže ljubav i brigu još mnogo godina nakon Uskrsa. Kućne ljubimce ne treba nepromišljeno darovati, već bi ih trebali udomljavati samo oni koji poznaju njihove potrebe i imaju mogućnost ispunjavati ih. Takođe, pozivamo građane da, umjesto kupovine, radije udomljavaju životinje. 
Zar niste u toku koliko neki kunići pate. Npr. Angora kunići.
Drže se u kavezima u nehumanim uslovima.To su životinje koje su odgojene samo za tu svrhu.Da im se krzno čupa, a oni trpe nesnosne bolove. Kad krzno bude uklonjeno, vratit će ih u male i prljave kaveze dok ne budu opet spremni na ovaj neljudski postupak. Ovaj proces će se ponavljati 5 puta u tom surovom životu dok im  budu služili, poslije će ih ubiti.
Pa zar to nije dovoljno bola i muke za ova mala prekrasna bića.


Nakon  akcije prije tri godine sprovedene u Kini, koja je poznata kao snabdjevač 90 odsto tržišta angore, inspektori iz Udruženja za zaštitu životinja "Jedan glas" uputili su se i u kontrolu po franciskim farmama.
Kao i u Kini, u kojoj su u svih deset farmi koje su obišli, zatekli podjednako okrutan tretman, zečevi-kuniči i na francuskim farmama žive u potpuno nehumanim uslovima, s jednom razlikom: francuski kavezi su obloženi slamom, ali ne zbog ugođaja zečeva-kunića, već zato što se na taj način bolje čuva njihova dlaka.

 Krunski dokaz bezdušnosti onih koji sakate ove životinje zabelježen je na snimku napravljenom na posjećenoj francuskoj farmi, a može se čuti kada radnik koji čerupa jadnog zeca-kunića izgovara "Zar nisi srećan?".  


Pa zar to nije dovoljno bola i muke za ova mala prekrasna bića.
Udomite ih kao pravog člana Vaše porodice i podarite im srećan život.











Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kunić lavlja glava- karakteristike ovog specifičnog kunića i kako se o njemu brinuti.

Ovnoliki-patuljasti-kunic-prava sam maza.

LAVLJOGLAVI KUNIĆI-ISHRANA MALIH MAZA.