ANGORA KUNIĆ- Krunski dokaz bezdušnosti onih koji sakate ove životinje.Opet prokleta KINA.




PAŽNJA- tekst sadrži fotografije i video snimak koji bi mogli da uznemire osetljive osobe. Portal ih objavljuje jer je važno da javnost bude obavještena o ovoj užasnoj praksi.

Svjetski poznati brendovi pune radnje garderobom od krzna.  Izuzetno mali broj ljudi zna koji je put krzna od leđa životinje do izloga radnje. Kako bi se o onoj drugoj, nažalost većinskoj, grupi pokazala prava istina,pogledajte ove užasavajuće snimke i video zapise, koji govori o surovoj industiji krzna koje dolazi iz već izvikane Kine.

Krzno se sa angora kunića ručno čupa, dok životinja bespomoćno, raščerečeno leži vezana. Rane koje tom prilikom nastaju niko ne sanira, već se kuniči smještaju u kaveze i ostavljaju da krvare.
Video snimci su više nego uznemirujući ,jer se u pozadini snimka čuje krik životinje koju savladava bol.


Kunići se čuvaju u nehumanim uslovima, a njihov život uglavnom traje od 3 do 5 godina. Krzno im se skida na svaka dva ili tri mjeseca, jer je to vremenski period potreban da se ono obnovi.

Za to vrijeme kunići se odvajaju u posebne kaveze, bez kontakta sa drugim životinjama.
Kina proizvodi 90 posto angora vune.
Sa nekih kunića krzno se ne čupa, već samo šiša, ali ni  oni nisu pošteđeni bola. Taj postupak je takođe surov, jer životinja biva vezana da joj tijelo bude potpuno rastegnuto. Posjekotine od oštrog pribora za šišanje su neminovne.

Važna poruka- svako od nas može da doprinese spašavanju ovih predivnih životinja - ukoliko na etiketi garderobe koju kupujete u sastavu vidite reč "angora", jednostavno je vratite  i nemojte je kupovati.




Alternativa u vidu brijanja kunića njihovim surovim vlasnicima takođe nije prihvatljiva jer je dlaka iščupana iz korijena duža, pa joj je samim tim i cijena veća.

Pošto im fiksiraju tijelo, radnici im doslovno čupaju krzno i to na živo – što je jasno na osnovu zvuka koji zečevi ispuštaju – jer se anestezija tamo smatra nepotrebnim, a velikim troškom. 
Prilikom ovog zahvata nerijetko se dešava da jadnim životinjama bude i otkinuta koža, jer, kako kaže jedan od krišom snimljenih radnika, nije je lako odvojiti od njihovih tijela, pa se zvuk čupanja čak i vrlo jasno čuje.


Sa nekih kunića krzno se ne čupa, već samo šiša, ali ni  oni nisu pošteđeni bola. Taj postupak je takođe surov, jer životinja biva vezana da joj tijelo bude potpuno rastegnuto. Posjekotine od oštrog pribora za šišanje su neminovne.


Nakon slične akcije prije tri godine sprovedene u Kini, koja je poznata kao snabdjevač 90 odsto tržišta angore, inspektori iz Udruženja za zaštitu životinja “Jedan glas” uputili su se i u kontrolu po franciskim farmama.
Kao i u Kini, u kojoj su u svih deset farmi koje su obišli, zatekli podjednako okrutan tretman, kunići i na francuskim farmama žive u potpuno nehumanim uslovima, s jednom razlikom: francuski kavezi su obloženi slamom, ali ne zbog ugođaja kunića, već zato što se na taj način bolje čuva njihova dlaka.
Krunski dokaz bezdušnosti onih koji sakate ove životinje zabilježen je na snimku napravljenom na posjećenoj francuskoj farmi, a može se čuti kada radnik koji čerupa jadnog zeca izgovara “Zar nisi srećan?”.


Ova vrsta kunića, koja se gaji zbog kvalitetne dugačke, mekane i svilenkaste dlake, uglavnom bijele boje, od koje se prave vrlo skupi džemperi i šalovi, jer su mekaniji i od kašmira, na farmama , živi u malim kavezima, odakle završavaju na stolu svojih mučitelja ne samo u Neljudskoj Kini već i u drugim zemljama što svjedoče ovi snimci.






Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kunić lavlja glava- karakteristike ovog specifičnog kunića i kako se o njemu brinuti.

Ovnoliki-patuljasti-kunic-prava sam maza.

LAVLJOGLAVI KUNIĆI-ISHRANA MALIH MAZA.