Kinkažu- Njega i činjenice.Malo stvorenje neki zovu med medvjed.

Kinkažu- Njega i činjenice.
Malo stvorenje neki zovu med medvjed.
Prosječni životni vijek: do 25 godina.
Ishrana: Kinkajous treba jesti svježe voće i povrće svaki dan uz preemium keks za majmune. Može se dati dnevno koji su gram krekera, smokava grožđice ili datule.
Veličina u odrasloj dobi: otprilike veličina malog kućnog mačka.
Minimalna veličina kaveza: Minimalna veličina kućišta je kao za vjevericu. Ako živite u blažoj klimi možete držati kinkažu u otvorenom tijekom cijele godine. Ako planirate da ga zadržite u manjoj veličini papiga kaveza treba dati kinkažu nekoliko sati na večer da izađi i provede u igri.
Kinkajous prirodno živi u prašumi i odnose se na rakuna i coatimundi. Oni nisu u vezi s majmunima. Oni imaju hvatalo repove, koji se mogu koristiti kao dodatne "ruke" kod penjanja. Rep može biti gotovo jednako dug kao i tijelo, a također se koristi za ravnotežu kad se kreće iz jednog stabla grane na drugu.
Kinkajousi su vrlo blagi i ispravno odgojeni biće delikatni i umiljati egzotični ljubimci. Imaju baršunasto mekano krzno i njihovi dlanovi imaju golu kožu.
Kinkajousi su prvenstveno aktivni noću, a vrhunac aktivnosti je između oko 07:00 sati i ponoći, i opet sat vremena prije zore.
Kinkajousi su općenito tihi i mirni, te nemaju primjetan miris. Jer oni su spori, pogotovo neposredno nakon što se probude iz sna, oni ne čine osobito brze i nagle pokrete. U pravilu, Kinkajousi su nježni i neagresivni većinu vremena, iako oni mogu postati vrlo zaigrani i vole "roniti bomba" i navaliti na vas s visokih mjesta.
Kinkajous su noćne životinje. Neki ljudi žele da budu budni tijekom dana, ali traže nevolje kad s to učine. Oni nisu dnevne životinje, a to može izazvati da postanu umorni i iscrpljeni, pod stresom i mogu uzrokovati probleme u ponašanju.
KAO LJUBIMAC.
Kinkajousi nisu za svakoga. Oni zahtijevaju vrijeme i prostor i nisu pogodni za nekoga tko želi da ih stalno drži u kavezu sve ili za nekoga tko želi da ga tretiraju kao ljudsko dijete. Bebe su jako slatke i ne poznaju agresivnost, one su slične štenacima i da će se boriti sa svojom rukom. Oni će se radovati cijelj obitelji, i treba ih pustiti iz svojih kaveza nekoliko sati da se igraju.
Ne preporučujemo pojaseve ili pelene za Kinks. Pelena može dovesti do infekcije, a može biti više nereda. Uvijek ih ručno hranite što češće možete. Mogu igrati i komunicirati sa psima i mačkama koje su oni upoznali.
Morate vašeg ljubimac kink sterilisati kako bi se izbjeglo da kada postane spolno zreo loše ponašanje.Njihovo stanište treba biti velik jak kavez. Što je veći to bolje i ispunjen s,
granama, igračkama i zabavnim stvarima. Obogaćivanje je važno za njih, oni trebaju aktivnosti raditi noću, dok se spava.
Na kraju dana kinkajousi su divlje životinje- bez obzira koliko su pitomi. Oni ne bi trebali biti tretirani kao čovjek ili vaše djete, ili da će vas tretirati kao još jedanog kinkažu uključujući borbe sa sobom preko teritorija, hrane ili uspostaviti dominaciju. Čak spayed / sterilizirani Kinks će to učiniti. Iako oni ne zahtijevaju puno vremena i iznimnu skrb, oni ne mogu biti tretirani kao ravnopravni, a moraju znati svoje granice. Jednostavne stvari kao što podučavate dijete da ne igra ugriz, ili uvijek da ih jedu u svojim kavezu su korisni za dobro ponašanje. Kinkažu mogu živjeti do 25 godina, što je dobar temelj i njega će uspostaviti dug i zdrav život za svojeg kinkažu i ugodan jedan za vas oboje.
Da li oni imaju mirisne žlijezde ili miris?
Da oni nemaju mirisne žlijezde, ali miris nije moguće otkriti od ljudi.
Da li oni zahtijevaju nikakvo cijepljenje?
Cijepljenja su potrebna.
Koja je njihova opća osobnost?
Vrlo ljubazan, znatiželjna, voli pažnju i igru, pozornost tražitelj, vrlo razigran.
Kako su s drugim kućnim ljubimcima?
Kinkajous općenito može zajedno sa svim životinjama, poput pasa i mačaka, ali se , oni mogu igrati grubo i mogu ozlijediti malu životinju poput hrčka.
Mogu li se izvesti vani?
Da, kad je obučeni biti vani. Kinks će jurcati normalno. Oni će se popeti nastabla i spustiti kada su pozvani. Oni nemaju potrebu da "bježe". Oni također mogu biti upregnuti treniranjima što je preporuka.
Hoće li se kinkažu vezati samo jednoj osobi?
Općenito kinkažu će povezati sa svima u kući koja ga redovito paze. Obično nije uzrujan ni prema strancima i ići će na njih slobodno.
Mogu kinkažu da slobodno trče u mojoj kući?
Mnogi vlasnici kinkažu čak ne moraju imati kavez za kinkažu i on jurca labav poput psa. Ne preporučuje se to da ne napravi kakvu štetu. Međutim, vaš kinkažu će uživati u satima izvan vremena provedenog u kavezu, pod uvjetom da imaju polu-nadzor.
 
Negativni aspekti Posjedovanja kinkažu:
S vremena na vrijeme vaš kinkažu može imati vrlo, vrlo glasno vriskanje. To se obično događa kada su u malom prostoru kao što ih prevoze u uzgajivači, kad su gladni ili kad žele izaći iz njihovih kaveza. To je učinjeno iz dosade.
Pravilna socijalizacija i cjeloživotna pravilna njega zahtijeva da provodete vrijeme sa svojim “djetetom” svaki dan po nekoliko sati, to je velika obveza.
Preporučuje se da su sterilizirani kako bi izbjegli zdravstvene probleme i probleme u ponašanju i kasnije u životu. To može biti skupo i ako veterinar nema iskustva sa kinkajous, može biti kobno.
Kinkažu ima izrazito oštre kandže koje je potrebno da se obrezuju barem jednom tjedno. Ako ne možete nositi životinju s kandžama, tražite neki bez njih.
U kinkažu ishrana se sastoji od svježeg voća koje će morati biti pripremljeno i izrezano svake noći. To se može bit skupo i dugotrajno.
Malo stvorenje neki zovu med medvjed. Njegova dlaka je pliš, baršunasta, meka i gusta. Kinkajous je jedna od naših omiljenih životinja. Ako se hrane i pravilno odgajaju oni su vrlo slatke i dobre naravi. Čak i nakon što se veže za njihovog vlasnika oni će ići od osobe do osobe, bez oklijevanja, u interakciji sa strancima kao da su bili njegovi vlasnici. Oni su vrlo tihe čiste i neškodljive životinje. Oni su noćne životinjice i vrlo su aktivne noću. Imaju hvata rep koji im omogućuje da visi sa stabala i grana u divljini.
Kinkažu (kinkadžu; Potos flavus) je kišno-šumski sisar i Srednje i Južne Amerike iz porodice rakuna. Jedini je član roda Potos.
Kinkadžui se kreću samo noću u visokim krošnjama prašume. Odrasli su veličine mačke, teže od 1,4-4,6 kg. Dužina tijela je 40-60 cm; rep im je također toliko dugačak i glavna mu je namjena da se sa njime pridržava prilikom veranja po stablima. Ima velike oči i male zaobljene uši. 
Raspon:Južnom Meksiku, Srednjoj Americi i Južnoj Americi 
Stanište:Kišna šuma, tropska zimzelena šuma, i neke suhe šume. Oni također žive u šumama koje rastu u savana regijama, kao što su one u Surinamu.
Kinkažu (izgovara Kink ah Joo) živi u tropskim kišnim šumama od južnog Meksika do Brazila. Njegove male ručice poput stopala imaju prste koji su malo isprepleteni i završavaju oštrim malim kandžama. Gusto, wooly krzno djeluje kao kabanica kako bi se životinja održala suhom. U kinkažu rep je duži od glave i tijela, te je debelo obložen i lagano hvata.
Znanstveno ime za kinkažu je Potos flavus. To otprilike znači da zlatno pije, jer kinkažu ima zlatno-smeđu jaknu i voli nektar. Zajednički naziv kinkažu dolazi od riječi koja znači med medvjed, jer je to vitka životinja racija košnica za zlatne tekućine. Kao što možda pogađate, kinkažu ima dosta slatkog!
Gledajući malo kao majmuna, kinkajousi su često pogrešno nazivaju primati. Oni imaju mnoge osobine i značajke kao što i primati. Ali kinkajousi su mesožderi u obitelji Procyonidae, koji uključuje rakune, coatis, ringtails i olingos.
Kinkajous žive u tropskim šumama Srednje i Južne Amerike, gdje oni provode većinu svog vremena na drveću. Oni su u mogućnosti da se njihove noge mog unatrag pokrenuti lako u oba smjera duž grane ili gore i dolje. Kinkažu također ima hvata (stezanja) rep da koristi slično kao drugi ruku. Kinkajousi često vise sa ovim nevjerojatnim repom, koji je također pomagala njihovoj ravnoteži i služi kao ugodan pokrivač dok životinja spava visoko u krošnji.
Iako su mnogi od njegovih značajki i osobina zvuk poput onih od primata kod kinkažu zapravo se odnosi na rakuna.
Kinkajous se ponekad naziva med jer rao nosi gnijezda pčela. Oni koriste svoje duge, mršave jezike za sirup- med iz košnice, a također i za uklanjanje insekata kao što su termiti iz gnijezda. Kinkajous također jede voće i male sisavce, koje hvata sa svojim okretan prednjim šapama i oštrim kandžama. Oni lutaju i jedu po noći, i vrate se svako jutro spavati u prethodno korištenim rupama u drveću.
Kinkajousi formiraju Krošnja skupine i podijele socijalne interakcije kao što je recipročno dotjerivanje. Oni su vokalne životinje-iako se rijetko vidi- oni često “škripe” i “laju” u tropskim šumama i krošnjama.
Ženka će roditi jednog potomka u proljeće ili ljeto. Beba je rođena sa zatvorenim očima i ne može vidjeti za mjesec dana. Mlado se brzo razvija, međutim, i do kraja drugog mjeseca, već je u stanju objesiti se naopako o rep.
 




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kunić lavlja glava- karakteristike ovog specifičnog kunića i kako se o njemu brinuti.

Ovnoliki-patuljasti-kunic-prava sam maza.

LAVLJOGLAVI KUNIĆI-ISHRANA MALIH MAZA.