Užasna sudbina kunića- Kakav propali pokušaj ljudske osobe moraš biti da napraviš nešto ovako? Na ovako surov način ugnjetavati i ubijati najnježnija bića na svijetu.



Užasna sudbina kunića- Kakav propali pokušaj ljudske osobe moraš biti da napraviš nešto ovako? Na ovako surov način ugnjetavati i ubijati najnježnija bića na svijetu.
UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ:
Užasna sudbina kunića koje žive deru zbog krzna.
Video snimak koji je napravila organizacija za zaštitu životinja PETA, otkriva katastrofalnu istinu o industriji krzna u Kini. Na snimku se vidi kako kunić biva praktično čerečen pre nego što mu se krzno ručno počupa, posle čega kunići ostaju da krvare u svojim kavezima.

PAŽNJA! Upozoravam čitaoce da ovaj tekst sadrži fotografije i gif iz videa koji bi mogli da uznemire osetljive osobe. Objavljujem jer smatram važnim da javnost bude obavještena o ovoj užasnoj praksi.

 
Na video klipu snimljenom u Kini, odakle potiče 90 odsto svetske proizvodnje angore, mogu se čuti krici životinja koje trpe bol. One se gaje između dvije i pet godina, a u tom periodu im se uklanja krzno na svaka dva do tri mijeseca.



Pored toga, dok borave u kavezu, gole žice im vrijeđaju osjetljive šape. I, na kraju, možda i najvažnije, lišeni su društva ostalih kunića, a to su veoma osjećajna i društvena bića.

Na snimku se vidi kako kunić biva praktično čerečen pre nego što mu se krzno ručno počupa, posle čega kunići ostaju da krvare u svojim kavezima.

Kada se životinji iščupa krzno, ona se stavlja u kavez do oporavka. Kada životinji “prođe rok”, radnici je ubijaju i skidaju kožu.

Čak i oni kunići kod kojih se krzno šiša ili siječe, takođe pate. Za vrijeme šišanja, prednje i zadnje šape drže im se jako zategnute, a neizbiježno je da dobijaju ogrebotine od oštrih makaza i ostalog pribora, dok se očajnički bore da se oslobode.
“PETA Velika Britanija apeluje na kupce: “Molimo vas pročitajte etiketu na džemperu ili marami. Ako piše da je od angore, ne kupujte.”

 



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kunić lavlja glava- karakteristike ovog specifičnog kunića i kako se o njemu brinuti.

Ovnoliki-patuljasti-kunic-prava sam maza.

LAVLJOGLAVI KUNIĆI-ISHRANA MALIH MAZA.